Ion Ceban către părinți: Nu duceți copiii pe terenurile de joacă deja sigilate

Locuitorii municipiului Chișinău sunt nemulțumiți de faptul că autoritățile au decis sigilarea terenurilor de joacă pentru copii. În opinia părinților, este imposibil să țină copii închiși în casă toată ziua. De partea cealaltă, primarul general al capitalei Ion Ceban spune că deși terenurile de joacă sunt dezinfectate, acestea încă reprezintă pericol pentru societate, notează IPN.

„Terenurile de joacă oricum sunt dezinfectate, dar nu este suficient ca măsură de protecție. Principalul argument este că trebuie să excludem aglomerația, adunarea copiilor în nemijlocita apropiere unul de altul și asta este cea mai corectă măsură de protecție. Stați acasă”, a îndemnat Ion Ceban în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

Deși terenurile de joacă pentru copiii au fost sigilate cu ajutorul unor benzi speciale, edilul capitalei spune că multe dintre ele au fost rupte.

„Sunt terenuri de joacă unde de zeci de ori au fost rupte aceste benzi. Avem oameni inventivi, nu le rup cu totul, le dezlipesc și după utilizare le lipesc înapoi. Nu este bine așa, este bine să ne protejăm copii, să ne protejăm pe noi, mediul în care ne aflăm. Asta înseamnă să evităm la maxim locurile de aglomerație din municipalitate, or, terenurile de joacă, de sport sunt astfel de locuri”, a precizat Ion Ceban.

El s-a pronunțat și asupra situației din parcuri.

„Se dezinfectează și băncile, și parcurile. A fost făcut un lucru enorm în ultimele câteva zile. În condiții deloc ușoare se realizează această muncă. Vreau să vă îndemn să respectăm muncă acestor oameni și activitatea lor. Nu este deloc ușor. Sunt măsuri speciale de protecție pentru ei. Lucrează în condiții mai dificile decât de-obicei”, a menționat Ion Ceban.

La data de 16 martie autoritățile au decis sigilarea terenurilor de joacă pentru copii.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.