Ion Ceban: Am votat pentru oraș mai frumos

Candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar al capitalei, Ion Ceban, a declarat că a pus ștampila în buletinul de vot pentru oraș mai frumos, mai amenajat și mai confortabil pentru toți locuitorii – de la mic la mare. Declarația a fost după ce și-a exercitat dreptul la vot, alături de soție și cei doi copii, transmite IPN.

Ion Ceban recunoaște că are emoții în această zi. Acesta a îndemnat chișinăuienii să iasă la vot, pentru că, în opinia sa, așa este corect și bine.

În cursa electorală pentru șefia capitalei s-au înscris 11 candidați. Pentru ca alegerile să fie validate, cel puțin o pătrime din alegatori trebuie să se prezinte la urnele de vot. Câștigă alegerile candidatul care obține mai mult de jumătate din voturi. Dacă nimeni nu întrunește numărul necesar, peste două săptămâni, se organizează turul doi, în care vor lupta primii doi candidați cu cele mai multe voturi. Dacă alegerile sunt declarate nevalabile sau nule, în două săptămâni se organizează alegeri repetate, cu aceleași liste electorale, cu aceeași candidați.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.