Ion Ceban a ieșit primar al capitalei și în numărătoarea paralelă a Promo-LEX

Datele preliminare ale numărătorii paralele a voturilor din municipiul Chișinău, efectuate de Misiunea de observare a Promo-LEX, îl dau tot pe Ion Ceban învingător în alegerile pentru funcția de primar al capitalei. Într-o conferință de presă susținută la IPN, Pavel Postica, șeful Misiunii de observare, a menționat că, spre deosebire de primul tur al alegerilor locale, Promo-LEX a obținut procesele verbale de numărare a voturilor din toate cele 307 secții de votare.

Potrivit numărătorii paralele, Ion Ceban a obținut 52,43% din sufragii, în timp ce datele preliminare ale Comisiei Electorale Centrale arată 52,39% voturi pentru candidatul socialist.

În cazul lui Andrei Năstase, datele preliminare ale Promo-LEX indică că acesta a obținut 47,57% din voturile chișinăuienilor, în timp ce, potrivit datelor preliminare ale CEC, candidatul blocului ACUM a fost votat de 47,61% dintre locuitorii capitalei.

„Procesul verbal de numărare a voturilor conține anumite formule de verificare. Noi am atestat că șase procese verbale conțin erori la unele din formule”, a spus Pavel Postica.

Potrivit șefului Misiunii de observare, evoluția scorului candidaților a fost constantă. „Am făcut comparație între datele preliminare ale CEC și cele ale Promo-LEX. Dacă vorbim de acele șase erori, noi avem și formulele pe baza cărora s-au făcut erorile. Eu cred că doar un singur proces verbal afectează scorul obținut de concurenții electorali. În rest, sunt formule tehnice de verificare, care nu au afectează scorul electoral”, a spus Pavel Postica.

  • Pavel Postica despre numaratoarea paralela a voturilor de catre Promo-LEX
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.