Învinuiții în dosarul „Metalferos”, cercetați în libertate

Toate demersurile procurorilor de arestare a celor 16 învinuiți în dosarul „Metalferos” au fost astăzi respinse de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Magistrații au decis ca nouă învinuiți, printre care și cei patru polițiști INI, să fie eliberați sub control judiciar, iar ceilalți șapte figuranți – să fie cercetați în arest la domiciliu pentru o lună, transmite IPN.

Procuratura Generală menționează că necesitatea cercetării învinuiților în arest preventiv este dictată de „gravitatea infracțiunilor incriminate, rezonanța socială a cazului, circumstanțele care ar putea determina persoanele să împiedice urmărirea penală”. Procuratura mai menționează și „posibilitatea eschivării lor de la răspunderea penală”, precum și faptul că anterior „o parte din ei, deși au fost arestați, și-au continuat activitatea criminală”. Procurorii vor contesta încheierile judecătorești și vor insista pe plasarea învinuiților în arest preventiv. De asemenea, procurorii vor înainta Ministerului Afacerilor Interne un demers cu privire la suspendarea din funcție a polițiștilor vizați în anchetă, precizează un comunicat de presă al instituției.

Procuratura Generală le-a înaintat tuturor figuranților învinuirea pentru escrocherie și spălare de bani, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari, în interesul unei organizații criminale. Oamenii legii au desfășurat luni, 3 augurst, o serie de acțiuni de urmărire penală la sediul Inspectoratului Național de Investigații al MAI, precum și la „sediile firmelor-căpușe, și intermediare din jurul SA „Metalferos”, prin care erau achiziționate metalele, iar banii – lichefiați”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.