Învinuire definitivă în privința lui Viorel Morari

Procurorii i-au înaintat șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, învinuirea definitivă pentru trei capete de acuzare, transmite IPN.

Procuratura Generală anunță că, pe lângă cele două capete de acuzare înaintate anterior – „abuz de serviciu” și „fals în acte publice”, Viorel Morari mai este învinuit de „amestec în înfăptuirea urmăririi penale”.

Șeful suspendat al PA este învinuit că ar fi primit de la Vladimir Plahotniuc o plângere pe care ar fi înregistrat-o contrar prevederilor legale, în baza căreia a pornit o cauză penală și a falsificat o serie de acte procesuale. Respectivele acțiuni, potrivit probatoriului, au fost comise atât în interes personal, cât și în interesul petentului, dar și altor persoane din anturajul acestuia. Totul cu scopul de a-i proteja de implicare, în calitate de bănuiți, în cauza penală privind frauda bancară și a obstrucționa cercetarea rapidă, completă și obiectivă a dosarului.

De asemenea, procurorii au depus demers de prelungire, cu încă 30 de zile, a mandatului de arestare în privința lui Viorel Morari.

Viorel Morari, a fost reținut pe 10 ianuarie. În prezent, el se află în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13. Inculpatul pledează nevinovat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.