Întreprinderile afiliate SA „Moldovagaz” vor fi reorganizate

Toate întreprinderile afiliate SA „Moldovagaz” urmează să fie reorganizate prin crearea unei singure întreprinderi de distribuție. Aceasta este una dintre prioritățile SA „Moldovagaz” pentru anul 2020, prezentată la ședința de lucru lărgită în care au fost audiate planurile de activitate ale secțiilor și direcțiilor întreprinderii, transmite IPN.

Președintele Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban a declarat că o prioritare pentru anul curent o reprezintă reorganizarea întreprinderilor de transport gaze și a furnizorului „Moldovagaz”. De asemenea, pentru acest an se planifică și separarea operatorilor sistemelor de transport, prevedere impusă prin legislația în vigoare.

Într-un comunicat de presă al companiei se menționează că, datorită creării și funcționării pieței gazelor naturale, precum și necesității extinderii pieței de desfacere, SA „Moldovagaz” va identifica proiecte noi de dezvoltare ale activităților nereglementate. Un proiect aparte va viza dezvoltarea stațiilor de alimentare a autovehiculelor cu gazele naturale comprimate pe întregul teritoriu țării, inclusiv prin asigurarea unor parteneriate cu autoritățile administrației publice locale.

Compania mai precizează că principiul transparenței va continua să fie unul din principiile de bază de activitate. Orice licitație va fi publicată pe pagina întreprinderii, astfel încât orice antreprenor să aibă acces la procesul de achiziție.

În altă ordine de idei, președintele Consiliului de Administrație SA „Moldovagaz” a solicitat optimizarea maximă a bugetelor pentru 2020, precum și utilizarea rezervelor interne pe toate dimensiunile de activitate pentru consolidarea eforturilor în vederea realizării planurilor propuse și eficientizării activității tuturor întreprinderilor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE