Între 510 și 740 de lei va costa odihna elevilor în taberele din Chișinău

Costul unui bilet în taberele cu sejur de zi din Chișinău, pentru 15 zile, este de 2 550 de lei, comparativ cu 2 525 de lei anul trecut. Părinții achită 20% din costul  biletului, adică 510 lei. Sejurul în taberele de odihnă, unde copiii rămân peste noapte, costă 3700 de lei pentru 10 zile, 20% din cost alcătuiesc 740 de lei. Informația a fost prezentată la ședința operativă de la Primărie de către șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, transmite IPN.

Andrei Pavaloi a precizat că în sezonul estival 2024 Primăria municipiului Chișinău, prin decizia Consiliului municipal Chișinău, va organiza 15 tabere cu sejur de zi. Acestea vor fi organizate în cadrul instituțiilor de învățământ primar și secundar. De asemenea, vor activa trei tabere de odihnă: „Poienița Veselă”, „Alunelul” și „Cireșarii”, dar și 14 tabere sportive, o tabără ecologică, 13 centre de creație, în perioada 1-30 iunie.

Municipalitatea va mai organiza 20 de tabere tematice în baza centrelor comunitare pentru copii, precum și 14 tabere în baza Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”.

1828 de bilete în taberele de odihnă vor fi repartizate gratuit familiilor social-dezavantajate.

Pentru actualul sezon estival, Primăria Chișinău a alocat peste 35 de milioane de lei pentru a organiza odihna a circa 10 mii de copii în taberele de odihnă din afara orașului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.