Instruiri online gratuite privind utilizarea noii versiuni a sistemului „e - Factura”

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) invită contribuabilii persoane juridice care participă la operațiunile de achiziții publice și au obligația, începând cu 1 iulie curent, să utilizeze sistemul informațional automatizat (SIA) „e-Factura” să se înscrie la instruirile on-line gratuite privind utilizarea noii versiuni a acestui sistem.

În perioada 16 – 30 iunie 2020, CTIF va organiza 18 cursuri de instruire cu tema nominalizată: 13 - în limba română și 5 - în limba rusă. Cursurile vor avea o durată de două ore fiecare
și se vor desfășura în intervalul orelor 9.00 - 11.00 și 13.00 – 15.00. Instruirile vor decurge în regim de videoconferință, cu utilizarea aplicației Zoom.


Cursurile de instruire au scopul de a familiariza contribuabilii cu modul de creare, redactare, semnare și circulație a facturilor fiscale electronice în SIA „e - Factura” și cu  funcționalitățile dezvoltate ale noii versiuni a acestui sistem, ce se află în prezent în proces de testare.

Doritorii de a participa la instruiri
urmează să se înscrie la ele, accesând link-ul:  https://forms.gle/khtCUzVFwZLFYYvi8 sau la tel: 022 822 032, 068669942 ale Centrului de instruire în finanțe al CTIF. La aceleași telefoane  puteți  afla mai multe informații despre organizarea cursurilor, agenda și orarul acestora.

Persoanele interesate pot vizualiza G
hidul video privind utilizarea SIA „e-Factura”, lansat săptămâna trecută. Acesta descrie pașii de accesare a serviciului e - Factura, de creare, semnare și expediere a facturilor fiscale, precum și întregul circuit al facturilor fiscale în cadrul SIA „e-Factura”. Ghidul poate fi consultat la următorul link: https://www.youtube.com/watch?v=qkCnF34iyx8&feature=youtu.be.


Amintim că CTIF a demarat procesul de testare a noii versiuni a SIA „e - Factura” la 1 iunie 2020. Informații despre modul de participare la testarea sistemului pot fi găsite aici. (https://ctif.gov.md/ro/fost-dat-startul-etapei-de-testare-noii-versiuni-sistemului-e-factura).

 

Serviciul de presă al CTIF

15 iunie 2020

 

-------
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.