Instituțiile statului vor avea bugete pentru colaborarea cu ONG-urile, proiect

Premierul Pavel Filip a propus spre examinare colegilor democrați din majoritatea parlamentară o inițiativă privind planificarea de către instituțiile statului a unui buget care să fie folosit în relațiile cu organizațiile neguvernamentale (ONG). Anunțul Pavel Filip l-a făcut în cadrul briefingului de presă organizat după ședința săptămânală a Partidului Democrat, transmite IPN.

Pavel Filip a spus că ONG-urile ar trebui implicate mai mult în monitorizarea şi evaluarea politicilor pe care le elaborează instituțiile statului. Premierul este de părere că rolul organizațiilor neguvernamentale ar trebui valorificat mai intens. „Mi-aș dori ca instituțiile statului să apeleze la expertiza ONG-urilor, inclusiv la faza pornirii elaborării politicilor statului”, a spus Pavel Filip.

Premierul spune că, la etapa elaborării documentelor de politici publice, instituțiile statului vor trebui să desfășoare concursuri publice de selectare a organizațiilor specializate în domeniile de referință pentru a le solicita expertiza. Inițiativa urmează să fie înregistrată la Parlament.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.