Instituţiile de învăţământ îşi reiau activitatea la 1 septembrie

Instituţiile de învăţământ îşi vor relua activitatea din 1 septembrie. Fiecărei şcoli i se va propune să aleagă, după consultări cu părinții, unul din şapte modele de învăţare prezentate, astăzi, de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, astfel ca să fie respectate normele de siguranţă de către elevi şi cadrele didactice, transmite IPN.

În cadrul unui briefing de presă, ministrul Igor Șarov a prezentat cele şapte modele de învăţare, precizând că directorii instituțiilor de învățământ urmează să discute cu pedagogii și cu părinții pentru a alege și a aplica cel mai potrivit model, cu adaptările care se impun.

Unul dintre modele prevede prezenţa fizică la școală și e aplicabil pentru instituțiile care au un număr nu foarte mare de elevi. Dacă se va opta pentru el, pauzele vor fi mai mari pentru aerisirea și igienizarea sălilor de clasă. Școlile pot opta și pentru organizarea procesului educațional în două schimburi sau pentru învăţarea combinată: o zi online și una cu prezență în instituție. Încă un model este învăţarea hibrid, când jumătate din procesul de studii este organizat la scoală și altă jumătate online. Ministerul mai propune ca opțiune învățarea alternantă, în două schimburi, la distanță de o săptămână, sau organizarea întregului proces de studiu la distanță. 

Ministrul a precizat că decizia cu privire la redeschiderea instituţiilor de învăţământ pentru anul 2020-2021 aparține administrației publice locale de nivelul doi, în baza deciziei evaluării intersectoriale a instituţiei, conform recomandărilor comisiei naționale extraordinare de sănătate publică.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.