Instanța a anulat decizia CECEM Chișinău de a nu-l admite pe Andrei Donică în cursă

Instanța a anulat decizia Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău prin care Andrei Donică, de la Mișcarea Profesioniștilor „Speranța-Nadejda”, nu a fost admis în cursa electorală pentru funcția de primar al capitalei. O hotărâre în acest sens a fost emisă astăzi de către Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, transmite IPN.

„Mulțumesc pentru dreptate. CEC-ul e obligat să mă înregistreze în calitate de candidat la funcția de primar general al municipiului Chișinău, prin hotărârea din 19 octombrie2023 a Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani”, a declarat Andrei Donică după pronunțarea hotărârii.

Sentința judecătoriei poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău. Contactată de IPN pentru a fi întrebată dacă va fi depus recurs, președinta Consiliului, Viorica Gadîmba, nu a răspuns la telefon.

Candidații la funcția de consilieri municipali pe listele înaintate de Mișcarea Profesioniștilor „Speranța - Надежда” au fost înregistrați. Consiliul nu l-a admis însă pe Andrei Donică în cursa electorală pentru șefia capitalei. Motivul refuzului a fost faptul că fusese deja înregistrat în calitate de candidat la funcția de primar al saltului Condrița. Ca urmare, Donică s-a adresat în instanță.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.