Instanța a admis cererea ex-premierului Filat de sesizare a Curții Constituționale

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, au admis cererea înaintată de avocații ex-premierului Vlad Filat privind sesizarea Curții Constituționale. Apărarea a solicitat clarificarea unor aspecte ce țin de procedura de revizuire a procesului penal în care a fost condamnat fostul premier, transmite IPN.

După ședință, avocatul Victor Munteanu a declarat pentru presă că instanța constituțională este solicitată să se expună dacă aceiași judecători care au participat la examinarea cauzei în fond pot sau nu să examineze cererea de revizuire.

Pe perioada în care judecătorii constituționali urmează să examineze sesizarea, instanța de judecată a dispus suspendarea examinării cererii de revizuire.

Vlad Filat a fost reținut în octombrie 2015, fiind condamnat pe 27 iunie 2016 la nouă ani de închisoare pentru corupere pasivă și trafic de influență. În prezent își ispășește pedeapsa în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău. Fostul premier este cercetat și într-un alt dosar penal, pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari. Vlad Filat pledează nevinovat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.