Înscrierea la examenele pentru obținerea permisului se va face doar de ASP

Înscrierea la examene pentru obținerea permisului de conducere se va face de către Agenția Servicii Publice, prin Sistemul informațional „Registrul unităților de instruire a conducătorilor de autovehicule și al formabililor”. Potrivit unui proiect aprobat de Guvern, astfel va fi prevenită înscrierea frauduloasă la examene, transmite IPN.

Ministerul Educației și Cercetării precizează că proiectul vine să reglementeze activitatea școlilor auto și cea a instituțiilor care pregătesc personalul în domeniul transportului rutier.

Serviciile de instruire a conducătorilor auto și a personalului din domeniul transportului rutier vor putea fi prestate doar de entitățile legal constituite,  care au programe acreditate de către Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare. Anterior, unele instituții de acest fel activau în baza unor licențe și programe de studii neautorizate.

În premieră, vor fi instituite taxe oficiale pentru serviciile de formare, acestea urmând să fie stabilite de consiliile de administrație ale școlilor auto, în baza unui deviz de cheltuieli.

Regulamentele prevăd reguli noi și pentru instructorii în conducerea auto și personalul din domeniul transportului rutier. Aceștia vor fi obligați să dețină un certificat de competență profesională, eliberat de centrele de formare acreditate în domeniu.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.