Inițiativă privind achitarea unei pensii nu mai mică decât minimul de existență

Grupul parlamentar Pro Moldova înaintează un proiect de modificare a Constituției prin introducerea prevederii care obligă statul să achite pensionarilor o pensie minimă nu mai mică decât minimul de existență. De asemenea, deputații din Pro Moldova anunță că inițiază procedura de colectare a semnăturilor necesare pentru convocarea plenului Parlamentului, transmite IPN.

„Minimul de existență în Republica Moldova pentru anul 2020 este de circa 2 100 de lei. Proiectul înregistrat de Pro Moldova presupune că fiecare pensionar, indiferent de vechimea în muncă, indiferent de profesiile pe care le-a avut, să primească o pensie de minimum 2 100 de lei”, a declarat deputatul Andrian Candu, într-un briefing de presă.

Potrivit lui, în condițiile în care toți candidații admiși în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie curent au făcut promisiuni similare, susținerea acestui proiect, precum și a proiectului de modificare a legislației în acest sens, este un test de responsabilitate și onestitate pentru candidații susținuți de formațiuni parlamentare.

De asemenea, grupul parlamentar anunță că inițiază procedura de colectare a semnăturilor necesare pentru convocarea plenului Parlamentului. Deputații fac apel către toți cei care fac promisiuni onest și responsabil în fața oamenilor, să susțină convocarea ședinței plenare pe data de 22 octombrie curent.

„Dacă acei candidați înscriși în cursa pentru prezidențiale sunt sinceri cu cetățenii cărora le fac promisiuni și vor să demonstreze că le pasă de acești oameni, îi invităm să semneze cererea de convocare a Parlamentului și proiectul nostru de modificare a Constituției. Îi invităm să demonstreze oamenilor că aceste promisiuni pot să fie îndeplinite fără ca cineva anume să câștige alegerile”, a mai declarat Andrian Candu.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.