Infrastructura CEC este supusă mai multor atacuri cibernetice

De cinci ore infrastructura CEC, precum și infrastructura guvernamentală este supusă mai multor atacuri cibernetice, ce manifestă un caracter adaptiv și rezistent la acțiunile întreprinse. Cu toate acestea, tentativele sunt identificate și blocate. Anunțul a fost făcut de Vladimir Șarban, vicepreședinte al Comisiei Electorale Centrale, în cadrul unui briefing de presă, transmite IPN.

Acesta a menționat că în incinta secției de votare din Frankfurt, unde s-a comunicat despre o alertă cu bombă, poliția germană, după examinarea interiorului și perimetrului biroului electoral, nu a identificat nimic suspect. Procesul de votare a fost reluat.

Comisia Electorală Centrală anunță că până la ora 18.00 au votat peste 1,4 mln de alegători, ceea ce reprezintă o rată de participare de peste 48 la sută. În cadrul secțiilor deschise în străinătate au votat, până la aceeași oră, peste 202 mii de cetățeni cu drept de vot. La secțiile de votare deschise pentru alegătorii din stânga Nistrului, s-a înregistrat, până la aceiași oră, o prezență de circa 14 mii de persoane.

CEC precizează că și-a încheiat activitatea secția de votare din orașul Baku, Republica Azerbaidjan, unde au votat 53 de alegători. Ulterior, și-a încheiat și secția de votare din orașul Surgut, Federația Rusă. La moment, sunt înregistrate aglomerații la mai multe secții de votare din străinătate.

Alegătorii pot să-și exercite dreptul la vor până la ora 21.00. Biroul electoral poate decide asupra prelungirii, cu cel mult 2 ore, a termenului votării pentru a le permite alegătorilor care stau în rând la secția de votare respectivă să-și realizeze drepturile.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.