Informații cu privire la gestionarea răspândirii coronavirusului în Italia

Ambasada Italiei la Chișinău consideră oportun să ofere câteva informații cu privire la gestionarea răspândirii coronavirusului în Italia:

Guvernul Italiei acordă urgenței epidemiologice provocate de noul virus COVID-19 un răspuns prompt și bazat pe maxima transparență și claritate în raport cu comunitatea națională și partenerii internaționali, așa cum este recunoscut atât de Organizația Mondială a Sănătății, cât și de Uniunea Europeană.

Italia colaborează, de asemenea, cu Statele vecine pentru elaborarea protocoalelor armonizate și planurilor de acțiune comune pentru controlul persoanelor care intră în respectivele Țări.

Asistăm la o răspândire îngrijorătoare a știrilor neexacte și alarmante despre situația sanitară din Italia, ceea ce nu reflectă realitatea unui fenomen contagios, care rămâne totuși destul de limitat la unele zone din interiorul câtorva regiuni (vedeți harta mai jos).

Zonele în care au fost luate măsuri restrictive sunt doar două: una în regiunea Lombardia și alta în regiunea Veneto, și ele reprezintă doar 0,05% din suprafața totală a teritoriului Italiei.

În ceea ce privește celelalte cazuri, ce au legătură cu cele două focare sus menționate, în localitățile respective au fost luate măsurile necesare în funcție de gravitatea situației, cum ar fi închiderea școlilor sau suspendarea evenimentelor sportive și culturale, în special cu titlu de prevenție.

Ambasada Italiei rămâne la dispoziție pentru date actualizate despre numărul cazurilor confirmate de coronavirus în Italia.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.