Indemnizații mai mari pentru familiile cu copii în anul 2021

Începând cu 1 ianuarie 2021, se majorează cuantumurile indemnizațiilor adresate familiilor cu copii. Astfel, pentru copiii, născuți începând cu 1 ianuarie 2021 cuantumul indemnizației unice la nașterea copilului se majorează cu 1160 lei și va constitui 9459 lei, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Case Naționale de Asigurări Sociale (CNAS).

Mărimea indemnizației lunare pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani, pentru persoane neasigurate, se majorează cu 100 lei și va constitui 740 lei, iar cuantumul minim al indemnizației lunare pentru creșterea copilului până la împlinirea vârstei de 3 ani, pentru persoane asigurate, se majorează cu 100 lei și va constitui 740 lei.

În cazul opțiunii până la 2 ani și 2 luni a indemnizației lunare pentru creșterea copilului, cuantumul lunar a indemnizației pentru perioada de până la împlinirea vârstei de un an a copilului va constitui nu mai puțin de 1480 lei și pentru perioada din ziua următoare a împlinirii vârstei de 1 an și până la împlinirea vârstei de 2 ani și 2 luni cuantumul lunar al indemnizației va constitui nu mai puțin de 740 lei.

Cuantumul indemnizației lunare de suport pentru creșterea până la vârsta de 3 ani a copiilor gemeni sau a mai mulți copii născuți dintr-o singură sarcină, persoanelor asigurate și neasigurate se majorează cu 50 lei și va constitui 370 lei.

CNAS menționează că majorarea cuantumului indemnizațiilor lunare pentru creșterea sau îngrijirea copilului și indemnizațiilor lunare de suport pentru creșterea până la vârsta de 3 ani a copiilor gemeni sau mai mulți copii născuți dintr-o singură sarcină, beneficiarilor de indemnizați aflate în plată, se va efectua începând cu data de 1 ianuarie 2021, în mod automat.

Conform legislației în vigoare, indemnizațiile adresate familiilor cu copii se plătesc pentru luna precedentă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.