Incidentul în care o minoră din Călărași este bătută de un tânăr, condamnat de ONG-uri

Incidentul în care o minoră, despre care poliția spune că este dintr-un sat din Călărași, este bătută crunt de către un tânăr care ar avea în jur de 20 de ani, este condamnat de către organizațiile care militează pentru prevenirea și combaterea violenței față de femei și fete. Imaginile video au fost surprinse de către un martor al acestei scene și distribuite pe rețelele de socializare.

Solicitată de IPN, Violeta Andriuța, avocata Centrului de drept al femeilor, a declarat că astfel de cazuri sunt de condamnat, iar acțiunile persoanei care lovește sunt mai mult decât abuzive. În opinia avocatei, chiar dacă minora ar fi comis acel furt pretins de către tânărul care o lovește, acesta nu avea decât să se adreseze la poliție, fără a recurge la acțiuni cu caracter infracțional. Violeta Andriuţa este de părere că acțiunile tânărului întrunesc elementele infracțiunii de huliganism și samavolnicie.

Avocata a spus că este regretabil că persoanele care au fost martore la această violență nu au intervenit și nu au sesizat poliția. Partea bună este că acest caz a ajuns să fie cunoscut și poliția s-a autosesizat, iar Centrul de drept al femeilor este deschis să ofere asistență victimei dacă ea va accepta să fie asistată psihologic, juridic și social.

Daniela Misail-Nichitin, directoarea programului Femei al Centrului Internațional La Strada, spune că este foarte grav ceea ce s-a întâmplat. Grav este că un adult lovește, iar alt adult, care ar fi putut opri acțiunile violente, privește scena și acceptă acest lucru ca o modalitate de a pedepsi și a învăța cum să nu furi. Și mai grav, spune Daniela Misail-Nichitin, este faptul că un copil este martorul acestor acțiuni violente.

Inspectoratul General al Poliției s-a autosesizat în legătură cu acest caz. Potrivit informațiilor preliminare, incidentul a avut loc într-o localitate din raionul Călărași. Potrivit poliției, se întreprind măsurile pentru stabilirea locului aflării acestora, minora va primi consiliere psihologică și urmează să fie supusă examinării medico-legale în vederea stabilirii gravității leziunilor corporale, iar presupusul agresor va fi tras la răspundere.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.