Incident la Liceul „Liviu Deleanu”. Elevii au fost evacuați după ce un elev a dat foc la un caiet

Profesorii și elevii Liceului Teoretic „Liviu Deleanu” din sectorul Buiucani al municipiului Chișinău s-au evacuat din instituție după ce un elev a dat foc la un caiet cu învelitoare pe holul etajului 3 al instituției. Incidentul a fost localizat de un profesor, care a intervenit prompt pentru stingerea focului și s-a apelat imediat la 112, transmite IPN.

Potrivit Direcției generale educație, tineret și sport a municipiului Chișinău, incidentul a avut loc în jurul orei 11.30, în pauză. La venirea pompierilor focul era deja stins.

Conform recomandărilor pompierilor, peste 30 de minute elevii și profesorii au revenit la ore, iar actualmente lecțiile au continuat conform orarului. În urma incidentului nimeni nu a avut de suferit.

DGETS precizează că nu se cunoaște cine este elevul care a făcut acest gest și nici motivele acestuia. Urmează anchetă pe marginea cazului.

Pe 5 aprilie, în demisolul aceleiași instituții e de învățământ a izbucnit un incendiu. În urma cercetărilor efectuate la fața locului, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au ajuns la concluzia că cea mai probabilă cauză de producere a arderii este încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la efectuarea lucrărilor de sudură electrică. Timp de două săptămâni elevii au făcut ore online, timp în care în instituție au fost înlăturate consecințele arderii, au fost aerisite și igienizate încăperile.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.