Începe înregistrarea grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte

Grupurile de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte pot depune, din 1 septembrie, documentele necesare pentru înregistrare la Comisia Electorală Centrală, transmite IPN.

Conform prevederilor Codului Electoral, grupul de inițiativă pentru susținerea candidatului se constituie din cel puțin 25 de persoane și cel mult o sută de persoane cu drept de vot. Grupul se formează în urma unei adunări, la care se susține candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova, se alege conducătorul grupului și se aprobă lista membrilor acestuia. Grupul de inițiativă poate susține doar un singur candidat la funcția de președinte. Membrii unui grup de inițiativă nu pot fi în același timp și membri ai altui grup de iniţiativă.

Comisia Electorală precizează că documentele se vor depune la sediul CEC, pe strada V. Alecsandri nr.119, bir.202, în zilele de 1, 2, 3, 4, 7, 8, 9, 10, 11 septembrie, între orele 09.00 și 17.00. În zilele de 5 și 6 septembrie, atele pot fi depuse între orele 10.00 și 16.00.

CEC, în termen de trei zile de la recepționare, examinează dosarul și decide asupra înregistrării sau refuzului înregistrării grupului de inițiativă.

Fiecare concurent electoral poate face agitație electorală doar din momentul în care este înregistrat de CEC.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.