Incendiul de la Filarmonică este lichidat

Pompierii au reușit să lichideze incendiul izbucnit ieri la amiază, 24 septembrie, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”. Salvatorii continuă lucrările de demontare și înlăturare a materialelor de construcție arse, transmite IPN.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență precizează că va fi evacuată fonoteca Filarmonicii Naționale, la care au ajuns flăcările.

Președintele Igor Dodon a declarat că, în această dimineața, a fost la fața locului împreună cu prim-ministrul și ministrul educației. „Situația este deplorabilă la Filarmonică. Practic de restabilit, după acest incendiu, este imposibil”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

Potrivit lui, odată cu lichidarea incendiului, este nevoie de evacuarea și curățarea locului. În a doua etapă, este nevoie de pregătirea, până la sfârșitul anului, a unui proiect de construcție. Șeful statului a spus că deja a fost deschis un cont special pentru colectarea banilor pentru Filarmonică.

Incendiul la Filarmonica Națională a izbucnit joi, în jurul orei 12.00. Pompierii au reușit să-l localizeze după mai bine de patru ore. Tavanul sălii principale a clădirii a cedat. Laboratorul Experimental Antiincendiar urmează să stabilească circumstanțele de producere a incendiului după efectuarea cercetării statistice și dinamice a locului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE