Incendiu la Portul Giurgiulești. Au intervenit șase echipaje de pompieri

Intervenție în sudul țării. Un incendiu de proporții a izbucnit la un rezervor de păstrare a cerealelor din Portul Internațional Liber Giurgiulești, transmite IPN.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență precizează că incendiul s-a produs în urma prăbușirii unui rezervor de păstrare a granulelor de șrot de floarea soarelui. Potrivit primelor informații, din cauza mocnirii unei încărcături de peste 1000 de tone de produs de șrot de floarea soarelui, a avut loc prăbușirea cisternei.

La fața locului au intervenit șase echipaje de salvatori și pompieri cu un efectiv de 20 de angajați IGSU. „În urma incidentului nu au fost raportate victime, iar pompierii întreprind toate acțiunile necesare pentru lichidarea consecințelor acestui incendiu”, precizează IGSU.

Pe 15 septembrie, pe teritoriul portului a fost înregistrat primul incident cu prăbușirea a două silozuri metalice pentru depozitarea șrotului în granule de floarea soarelui cu volumul de 1200 m3 fiecare, ceea ce a cauzat încălcarea procesului tehnologic de păstrare a șrotului în alte patru silozuri alăturate. Pe 13 noiembrie, în interiorul a două din cele patru silozuri a fost înregistrată creșterea temperaturii (până la 100℃), iar la data de 30 decembrie, în timpul acțiunilor de evacuarea a produsului din interiorul silozurilor, unul dintre acestea s-a incendiat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE