Încă un complice la răpirea ex-judecătorului ucrainean Chaus, reținut

Oamenii legii anunță că duminică, 9 mai, a mai fost reținut un complice în cazul răpirii fostului judecător din Ucraina, Mykola Chaus. Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, este vorba despre un tânăr în vârstă de 30 de ani, care a fost reținut la intrarea în țară.

Pe 10 mai, procurorii l-au pus sub învinuire pentru asigurarea și organizarea activității grupului de persoane care nemijlocit au realizat răpirea cetățeanului ucrainean. Astăzi, 11 mai, procurorii urmează să solicite în instanța de judecată aplicarea arestului preventiv.

Potrivit legii penale, fapta de care bărbatul reținut este învinuit se pedepsește cu închisoarea pentru un termen de la șase la zece ani.

Contactat de IPN, purtătorul de cuvânt al PCCOCS, Emil Gaitur, a precizat, că în prezent, în acest caz, încă o persoană are statut de învinuit, aceasta aflându-se în arest. În cazul arestului celei de-a doua persoane, la demersul procurorilor, urmează să se pronunțe Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Acum o lună, pe platformă parlamentară, a fost constituită o comisie de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor presupusei răpiri a ex-judecătorului ucrainean, Mykola Chaus. Potrivit autorilor, care sunt deputații Partidului Socialiștilor, pe 3 aprilie, ex-judecătorul ucrainean ar fi fost răpit din centrul Chișinăului de un grup de persoane înarmate și dus într-o direcție necunoscută.

Socialiștii mai precizau, făcând trimitere la presa ucraineană, că Mykola Chaus este acuzat de către autoritățile din Ucraina de luare de mită. În anul 2017, organele de drept ale Ucrainei l-au anunțat în urmărire penală, acesta aflându-se în Republica Moldova. Acesta a încercat să obțină azil politic în Republica Moldova, însă Curtea Supremă de Justiție i-a respins recent solicitarea.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.