Încă două capete de acuzare pentru unul din minorii care au comis crima de la Strășeni

Unul dintre minorii condamnați pentru omorul adolescentei de 14 ani din Strășeni va ajunge în fața judecătorului cu încă două capete de acuzare: acțiuni violente cu caracter sexual și nesupunere la cerințele administrației penitenciarului. Potrivit actului de învinuire, în perioada noiembrie – decembrie 2017, tânărul, deținut în penitenciarul Nr.13 din Chișinău, a agresat sexual un coleg de celulă și ar fi îndemnat și alți colegi de celulă să facă la fel.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, citat de IPN, pe 1 ianuarie, minorul a chemat deținuții la nesupunere în grup, numind colaboratorii instituției cu cuvinte necenzurate. Ulterior a lovit doi gardieni cu un obiect metalic, iar după ce i-au fost imobilizate mâinile, a lovit cu piciorul un alt supraveghetor.

Procurorii au finalizat urmărirea penală și au expediat în judecată cauzele penale de învinuire a acestuia și complicilor săi, iar dacă vor fi recunoscuți vinovați, ei riscă să petreacă încă 12 ani după gratii.

Crima de la Strășeni s-a produs în noiembrie 2016. Trei minori au fost condamnați de către Judecătoria Strășeni la câte 6 ani și 8 luni privațiune de libertate. Curtea de Apel a decis încă doi ani de închisoare pentru unul dintre ei și încă un an – pentru ceilalți doi. Cel de-al patrulea minor nu a fost întemnițat întrucât, la momentul comiterii crimei, nu avea 14 ani împliniți, vârstă de la care o persoană poate fi cercetată penal.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.