În ultimii 21 de ani în râurile și bazinele acvatice din țară s-au înecat peste 4 mii de oameni

În ultimii 21 de ani în râurile și bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața peste 4 mii de oameni. De la începutul acestui an, au fost înregistrate 34 de cazuri de înec, în trei dintre ele fiind vizați copii. Salvatorii îndeamnă populația să respecte cu strictețe regulile de siguranță pe apă și în preajma bazinelor acvatice și să evite zonele care nu sunt amenajate pentru scăldat și nu dispun de stații de salvare, transmite IPN.

Scăldatul pe timp de noapte și în condiții meteo nefavorabile este interzis. Persoanele sunt atenționate să nu consume băuturi alcoolice înainte de a intra în apă. O atenție aparte va fi acordată siguranței minorilor în timpul scăldatului.

În municipiul Chișinău, din cele 16 bazine acvatice existente, zece dispun de stații de salvare. Serviciile municipale de profil au instalat panouri informative cu inscripția ,,Scăldatul este interzis!” în preajma celor șase lacuri care nu sunt amenajate pentru scăldat și nu dispun de stații de salvare.

Potrivit municipalității, toate plajele din preajma bazinelor acvatice din Chișinău au fost dezinfectate, iar în zona de agrement renovată din Parcul „La Izvor” au fost instalate 35 de șezlonguri.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.