În țară nu au intrat persoane cu simptome asociate coronavirusului de tip nou, ministru

În ultimele 24 ore, în țară nu au intrat persoane cu simptome asociate coronavirusului de tip nou (COVID-19), anunță ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, citată de IPN.

Conform datelor prezentate de Poliția de Frontieră, din Italia au sosit 436 de persoane cu curse directe din Turin, Milan și Roma. Fiecare persoană este îndemnată să completeze fișa de anchetă epidemiologică, în care sunt prezentate datele personale, pentru a fi monitorizați de medicul de familie la domiciliu.

„În acest context, îndemn cetățenii Republicii Moldova, care revin inclusiv din țările unde sunt înregistrate cazuri de infecții cu coronavirus de tip nou, să conlucreze cu personalul poliției de frontieră, să îndeplinească aceste fișe, să declare istoricul călătoriilor, să treacă verificările de rigoare. Astfel, ne protejăm pe noi și pe cei din jur”, menționează ministra.  

Conform datelor Centrului European pentru Controlul Bolilor, prezentate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică, începând cu 31 decembrie 2019 și până la 25 februarie 2020, au fost raportate 80 de mii de cazuri de COVID-19, confirmate clinic și de laborator. Au fost înregistrate 2 698 de decese, dintre care 2663 în China, Iran (12), Korea (8), Italia (6), Filipine (1), Japonia (1), Franța (1), Taiwan (1); cazuri de deces în transportul internațional (Japonia – 3).

Autoritățile din Republica Moldova constată un grad crescut de alertă privind situația epidemiologică prin infecția cu coronavirusul de tip nou și declară cod galben la nivel național.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.