În ţară mai sunt câteva molecule care acum se împart, ex-premier

În Republica Moldova mai sunt câteva afaceri care prezintă interes şi care sunt dorite de mai marii mediului de afaceri. De această părere este ex-prim-ministrul Ion Sturza, comparând aceste afaceri cu nişte molecule, care acum sunt împărţite, transmite IPN.

În cadrul emisiunii „În profunzime” de la postul de televiziune Pro TV, Ex-premierul s-a referit la situaţia creată la Banca de Economii, care s-a pomenit în pragul falimentului. „Îl preîntâmpin pe cel care stă în spatele situaţiei de la BEM că va rămâne şi fără bani, şi fără onoare. În ţară au mai rămas câteva molecule care se împart. Aceasta este foarte periculos într-un an electoral”, a spus Ion Sturza.

Ex-premierul afirmă că nimeni nu-l poate convinge că statul nu are bani ca să intervină cu capital în situaţia creată la BEM. „Banca poate fi privatizată şi ar trebui privatizată, dar trebuie să se facă prin lege, să treacă prin Parlament. Cred că mai degrabă este o diversiune împotriva noului guvern, împotriva Republicii Moldova”, a precizat Ion Sturza.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, Ion Sturza a spus că Republica Moldova trăieşte de fapt din exportul de forţă de muncă. „Trebuie creat un sistem economic sustenabil. Trebuie dezvoltat sectorul real al economiei, pe baza investiţiilor”, a propus ex-premierul drept soluţie pentru stoparea exodului populaţiei.

Ion Sturza a precizat că populaţia este nemulţumită de actuala guvernare. „Ultimele măsurări şi sondaje, care nu sunt publice, arată că actuala coaliţie are mai puţin de 20% în opţiunea de vot. Opoziţia comunistă are astăzi între 50 şi 60%. Este un dezastru. Ar trebui să se trezească politicienii. Trebuie întreprinse măsuri urgente de schimbat percepţia, de a exclude din vocabularul nostru cuvinte precum reformă, optimizare - şi de pus ceva concret în faţa oamenilor. Aceste cuvinte sunt asociate cu oameni care s-au compromis”, a spus Ion Sturza, care crede că nici măcar obţinerea unui regim liberalizat de vize cu UE nu va schimba substanţial situaţia.

Ex-premierul mai menţionează faptul că în Republica Moldova este nevoie de un lider adevărat, care va ieşi în faţa oamenilor cu mesaje în care va crede personal şi se va ţine de cuvânt la îndeplinirea promisiunilor electorale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.