În parcurile din capitală sunt amplasate cisterne cu apă potabilă

În parcurile publice din capitală sunt amplasate cisterne cu apă potabilă. Potrivit SA „Apă-Canal Chișinău”, măsura este luată în condițiile în care în prezent se înregistrează temperaturi caniculare, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al ACC, calitatea apei din autocisterne va fi verificată de către specialiști zilnic. De asemenea, va fi asigurată buna funcționare a cișmelelor din Chișinău. Livrarea apei și toate cheltuielile adiacente sunt suportate de către SA „Apă-Canal Chișinău”.

Decizia furnizorului de apă face parte din măsurile complexe de minimalizare a impactului temperaturilor caniculare asupra sănătății populației din municipiul Chișinău. În această perioadă, subdiviziunile municipale, în comun cu Centrul de Sănătate Publică Chișinău și Direcția municipală pentru siguranța alimentelor vor asigura supravegherea calităților produselor perisabile. Astfel, vor fi monitorizate condițiile de păstrare a mărfurilor alimentare în piețe etc.

Totodată, va fi asigurată organizarea posturilor de triaj și asistență primară în cadrul subdiviziunilor instituțiilor medico-sanitare publice și private din Chișinău.

Până duminică, 16 iunie, este în vigoare codul galben de caniculă emis de către meteorologi. Pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33...+34 grade Celsius.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.