În Moldova se întemeiază tot mai multe familii, dar şi numărul divorţurilor creşte

În Republica Moldova se menţine tendinţa în creştere la întemeierea familiilor, dar este în creştere numărul divorţurilor. Ministrul în exerciţiu al muncii, protecţiei sociale şi familiei, Valentina Buliga, a spus că oficialii vin cu noi abordări privind promovarea familiei pentru ca oamenii să înţeleagă că aceasta înseamnă mai mult decât o nuntă mare cu tradiţii. Declaraţiile oficialului au fost făcute în contextul anunţării evenimentelor pentru Ziua mondială a familiei în Republica Moldova, transmite IPN.

Valentina Buliga a menţionat că Moldova se confruntă cu o criză a familiei, care este provocată de mai mulţi factori, precum sărăcia, migraţia, pierderea anumitor valori. „Avem o sarcină importantă să promovăm familia unită, care are menirea să asigure durabilitatea societăţii”, a menţionat ministrul în exerciţiu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Valentina Buliga a menţionat că anul acesta în Moldova se va desfăşura cea de-a V-a ediţie a Zilei Familiei, dedicată Zilei Mondiale a Familiei, marcată în fiecare an la 15 mai. În anul 2013 genericul Zilei Familiei la nivel global este „Integrarea socială şi solidaritatea între generaţii”. La nivel naţional, evenimentul va fi dedicat promovării familiei drept mediu lipsit de violenţă.

Ediţia a V-a a acestei zile se va desfăşura în perioada 14-24 mai şi este organizată de Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, în parteneriat cu Agenţia ONU în Moldova. La 15 mai în centrul oraşului va fi organizat un eveniment pentru părinţi şi copii, unde aceştia vor desena pe un perete instalat special. De asemenea vor fi organizate şi concerte în această perioadă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.