În Moldova nu există criză politică, ci criză mafiotă, Mişcarea Antimafie

În Republica Moldova actualmente nu există o criză politică, ci o criză mafiotă, o neînţelegere dintre mafioţii care se află la conducere. Declaraţii în acest sens a făcut vicepreşedintele Partidului Mişcarea Populară Antimafie, Daniela Bodrug, în cadrul dezbaterii publice „Cultura crizei politice: viziuni şi roluri ale partidelor extraparlamentare în procesul de depăşire şi de comunicare cu societatea”, organizată de agenţia de presă IPN.

Daniela Bodrug a menţionat că această criză a apărut din cauza unei piese care a căzut din acest sistem mafiot, piesa fiind ex-procurorul general. „Alianţa a fost creată în baza unor scopuri mafiote de grup, care au doar interese financiare”, a spus reprezentantul Mişcării Antimafie. Daniela Bodrug a subliniat că problemele de criză au apărut din moment ce persoanele din alianţă au acceptat ca în instituţiile de stat să fie puse persoane mafiote.

„Greşeala mare a fost că atunci când s-a creat alinaţa, conducerea organelor  de forţă a fost date pe mâna lui Vlad Plahotniuc. În consecinţă avem rezultatele de astăzi care nu pot să ne aducă o soluţie în interesul cetăţenilor Republicii Moldova. Criza s-a creat între ei, pentru că ei trebuie să renegocieze acest sistem mafiot”, a menţionat Daniela Bodrug.

Potrivit ei, societatea este alimentată doar cu declaraţii ambigue, din partea negociatorilor. Însă t adevărurile sunt după această perdea de fum, după care se ascund înţelegerile odioase dintre actorii reali al acestei situaţii – aceştia fiind Vlad Filat şi Vlad Plahotniuc. „Atât timp cât nu se va conveni între aceşti doi actori politici, această situaţie şi acest impas în care au ajuns cetăţenii Republicii Moldova, nu va putea fi depăşit. Soluţia pentru depăşirea acestui impas este lupta cetăţenilor Republicii Moldova pentru un stat de drept. Această conducere este una mafiotă”, a remarcat vicepreşedintele Mişcării Antimafie.

Dezbaterea „Cultura crizei politice: viziuni şi roluri ale partidelor extraparlamentare în procesul de depăşire şi de comunicare cu societatea” este a 14-a din ciclul de dezbateri publice desfăşurate de Agenţia de presă IPN în cadrul proiectului „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”. Proiectul este susţinut de către Fundaţia „Hanns Seidel”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.