În Moldova crește interesul față de transportul electric

Ponderea transportului energetic în Republica Moldova înregistrează un trend de creștere în ultimii cinci ani. Numărul automobilelor electrice și de tip hibrid înmatriculate în Republica Moldova în anul 2022 de către persoanele fizice este dublu față de anul trecut, transmite IPN.

Deși ponderea vehiculelor electrice și de tip hibrid din numărul total de autoturisme înregistrate în Republica Moldova este destul de mică, aproximativ 3%, există un trend pozitiv la nivel național de percepere a importanței reducerii consumului de energie în transport.

După tipul de tehnologie utilizată, 1 998 de automobile înmatriculate în ultimii cinci ani sunt electrice și 25 541 sunt de tip hibrid. 1 489 de automobile electrice sunt deținute de persoane fizice, iar 509 de către persoane juridice, numărul fiind de 3 ori mai mare în cazul persoanelor fizice. 22 993 de automobile de tip hibrid sunt deținute de persoane fizice, iar 2548 de către persoane juridice, de circa 10 ori mai multe în cazul persoanelor fizice, tehnologia hibrid fiind tot mai populară.

Agenția pentru Eficiență Energetică încurajează participanții la trafic să opteze pentru mijloace de transport cu o emisie scăzută de CO2, cum sunt mijloacele de transport electrice sau cele de tip hibrid.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.