În jur de 1000 de câini din stradă ar urma să fie sterilizați până la sfârșitul acestui an

În jur de 1000 de câini din stradă ar urma să fie sterilizați în Chișinău pe parcursul acestui an. Municipalitatea va selecta prin concurs o companie responsabilă de capturarea maidanezilor și va desfășura o campanie de încurajare a adopției animalelor fără stăpân, transmite IPN.

Șeful interimar al întreprinderii municipale „Supravegherea și protecția animalelorˮ, Ruslan Darie, a declarat că maidanezii sunt sterilizați, deparazitați și plasați pe teritoriul azilului municipal. Evidența este dusă conform registrului electronic.

Pe parcursul anului 2023, întreprinderea a examinat 340 de petiții de la cetățeni și de la diferite instituții. Au fost emise 517 ordine de intervenție de capturare a câinilor. În total au fost capturați 1330 de maidanezi, dintre care fost adoptați 48 de câini. 166 de maidanezi au fost plasați pe teritoriul Necropolei întrucât, conform regulamentului în vigoare, maidanezii  preluați din preajma instituțiilor de învățământ, terenurilor de joacă și parcurilor, nu pot fi reîntorși în habitatul lor. Ceilalți câini, dacă nu sunt agresivi, după sterilizare sunt întreținuți până la 14 zile la Necropolă, după care sunt eliberați în habitatul lor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.