În fața Primăriei Chișinău a fost amplasată o instalație tridimensională „We Remember”

În fața Primăriei municipiului Chișinău a fost amplasată o instalație memorială tridimensională „WeRemember”, acțiunea fiind parte a Campaniei de sensibilizare a opiniei publice în cadrul Săptămânii Memoriei Holocaustului, transmite IPN.

Viceprimarul Angela Cutasevici a menționat că prin această acțiune, Primăria Chișinău se alătură campaniei de sensibilizare a comunității chișinăuiene despre evenimentele tragice care au marcat istoria locală, precum și cea globală.

Campania „We Remember” este realizată în parteneriat cu Comunitatea Evreiască din Republica Moldova, în cadrul Săptămânii Memoriei Victimelor Holocaustului.

În cadrul aceleiași campanii, în unitățile de transport public din capitală au fost amplasate 400 de postere în format A3, iar altele au fost expuse în lightbox-urile din stațiile de așteptare a transportului public.

În instituțiile de învățământ din municipiu, în muzee și în biblioteci au fost distribuite 15000 de flyere informative cu aceeași tematică.

Săptămâna de comemorare a victimelor Holocaustului este o campanie globală „We Remember”. Ulterior, proiecțiile din cadrul campaniei care apar pe rețelele de socializare în toată lumea, pe parcursul acestei săptămâni vor fi proiectate la Muzeul de la Auschwitz, cel mai mare lagăr de concentrare din timpul Holocaustului.

Anual, la 27 ianuarie este marcată Ziua internațională de comemorare a victimelor Holocaustului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.