În două locuri publice din capitală s-a făcut astăzi ordine

Cu două zile înainte de Hramul orașului Chișinău, angajații unei companii IT din capitală, împreună cu voluntarii Hai Moldova și elevii liceelor George Meniuc și Elena Alistar au făcut ordine în Parcul La Izvor, sectorul Buiucani, și pe malul râului Bâc, de la intersecția cu strada Petru Rareș, sectorul Râșccani, unde în preajmă se află și un lac.

Solicitată de IPN, Cătălina Hasnaș, voluntar Hai Moldova, a spus că împreună cu alți 15 membri ai echipei, timp de o oră au reușit să colecteze de pe malul lacului din Parcul La Izvor peste 30 de saci cu gunoi. Potrivit Călălinei Hasnaș, malul lacului a fost trasformat într-o adevărată gunoiște, oamenii au aruncat fără milă veselă de unică folosință, sticle, PET-uri și alte deșeuri. Participanții la acțiune au găsit, îngropată în pământ, o sticlă cu vin.

Lilia Bîtcă, profesoară de biologie la liceul George Meniuc din capitală, a spus pentru IPN că pentru a salubriza râul Bâc și lacul din strada Albișoara au venit circa 80 de elevi ai claselor a VIII-a – XII-a de la liceele George Meniuc și Elena Alistar. Participanții la acțiune au reușit să adune zeci de saci cu plastic, cauciucuri, hârtie și alte deșeuri, care nu trebuiau să fie aruncate de către cetățeni, deoarece poluează apa.

Primăria municipiului Chișinău, pe 30 septembrie, a dat startul campaniei de salubrizare de toamnă, care va dura până pe 8 decembrie. Locuitorii capitalei și agenții economici sunt informați despre necesitatea depozitării separate a deșeurilor, neadmiterea incendierii deșeurilor vegetale, menținerea curățeniei pe terenurile aferente caselor de locuit și teritoriilor din preajma imobilelor pe care le administrează.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.