În domeniul comunicații salariul mediu lunar depășește 26 de mii de lei

Cele mai mari valori ale câștigului salarial mediu lunar în trimestrul trei al anului 2022 s-au înregistrat în domeniile informații și comunicații – peste 26 de mii de lei. Pe locul doi sunt activitățile financiare și de asigurări, unde salariul a depășit suma de 20 de mii de lei. În producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat, salariul mediu a constituit circa 17 mii de lei, transmite IPN.

Potrivit Biroului Național de Statistică, cele mai mici valori ale câștigului salarial mediu lunar s-au înregistrat în domeniile de activități de cazare și alimentație publică – 7 184 de lei. Salariile în
artă, activități de recreere și de agrement au fost 7 252 de lei. Ceva mai mult, peste 7 300 de lei au constituit salariile medii în agricultură, silvicultură și pescuit.

Comparativ cu același trimestru al anului precedent, câștigul salarial a crescut în toate activitățile economice. Cele mai semnificative creșteri s-au înregistrat în domeniile de activități de cazare și alimentație publică – cu 25,9%, transport și depozitare – cu 24,4%, activități financiare și de asigurări – cu 23,6%.

În trimestrul trei al anului curent câștigul salarial mediu lunar nominal brut, la unitățile cu patru și mai mulți salariați din sectorul real al economiei și la instituțiile bugetare, a constituit peste 10 600 de lei, față de trimestrul trei al anului trecut, fiind în creștere în valoare nominală cu 16,0%, iar în termeni reali (ajustat la indicele prețurilor de consum) – în descreștere cu 13,4%.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.