În diasporă este dat startul turului doi al alegerilor prezidențiale din România

37 de secții de votare vor fi deschise astăzi în Republica Moldova, începând cu ora 12.00, pentru turul doi al alegerilor prezidențiale din România. Ambasada României la Chișinău informează că adresele secțiilor de votare rămân aceleași care au fost pentru turul întâi al alegerilor, transmite IPN.

Secțiile de votare din străinătate sunt deschise timp de trei zile: vineri, 22 noiembrie, de la ora 12.00 până la ora 21.00; sâmbătă, 23 noiembrie, în intervalul de ore 07.00-21.00; iar duminică, 24 noiembrie, între orele 07.00-21.00. Alegătorii care la ora 21.00 se vor afla la sediul secției de votare, precum și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în localul de vot, vor putea să își exercite dreptul de vot până cel mult la ora 23.59.

La Chișinău se poate vota în 12 secții de votare, la Bălți sunt deschise două secții de votare, iar câte o secție funcționează în alte 23 de localități. Pentru a putea vota, cetățenii români din Republica Moldova au nevoie de carte de identitate românească sau de pașaport simplu electronic, acte aflate în perioada de valabilitate în ziua alegerilor. Pot vota persoanele care au împliniți 18 ani în ziua scrutinului.

Peste 43 de mii de cetățeni români din Republica Moldova au votat în primul tur al alegerilor prezidențiale din România. Cei mai activi au fost alegătorii cu vârstele cuprinse între 45 și 54 de ani. Tinerii de 18-24 de ani au fost cei mai pasivi alegători în Republica Moldova.

În turul doi al alegerilor prezidențiale din România a acces candidatul Partidului National Liberal, Klaus Iohannis, și liderul Partidului Social Democrat, Viorica Dăncilă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.