În comuna Stăuceni se pregătește fraudarea alegerilor, candidat independent

În comuna Stăuceni, municipiul Chișinău, se pregătește fraudarea alegerilor. Într-o conferință de presă la IPN, Nicolae Balaur, candidat independent la funcția de primar, a declarat că este posibil ca „procesul de fraudare să se întindă în toate suburbiile” Chișinăului.

„În februarie 2019, în liste figurau 7480 de persoane cu drept de vot. În septembrie 2019, conform datelor Circumscripției electorale Stăuceni, în liste deja figurau 8012 persoane cu drept de vot. Se vede o creștere de 532 de persoane”, a spus Nicolae Balaur.

Candidatul la funcția de primar al comunei Stăuceni a menționat că, în luna octombrie a acestui an, conform site-ului Comisiei Electorale Centrale, în liste figurează 9056 cu drept de vot. „Aceste date nu includ persoanele care au dreptul să se înscrie în listele suplimentare”, a spus Nicolae Balaur.

Potrivit candidatului, actuala guvernare aduce oameni în suburbii să voteze și folosește resursele administrative la maximum în aceste alegeri. „Actuala guvernare face acest lucru pentru că înțelege că candidații ei nu au nicio șansă să câștige alegerile într-o concurență egală”, a afirmat candidatul.

Nicolae Balaur a menționat că în comuna Stăuceni a început o campanie de denigrare a lui, dusă prin diferite metode, cum ar fi intimidarea și amenințarea celor care îl susțin și publicarea de mesaje denigratoare pe rețelele de socializare. „Este evident că aceste încălcări nu pot trece fără suportul actualei guvernări și a funcționarilor din primării, pentru că se cunoaște cine ajută și cât costă un vot”, a spus candidatul la funcția de primar al comunei Stăuceni, care a precizat că pentru un vot se plătesc sume de bani cuprinse între 300 și 500 de lei.

Pentru a preveni fraudarea alegerilor din Stăuceni, Nicolae Balaur a făcut apel la ambasadele din Republica Moldova, la mass-media și la observatorii internaționali – să manifeste o atenție sporită la derularea procesului de votare în data de  20 octombrie.

  • Nicolae Balaur despre cresterea numarului de persoane cu drept de vot in comuna Stauceni
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.