În Chișinău a fost lansat un Media Hub pentru tineri

În capitală a fost lansat proiectul Media Hub dedicat tinerilor. Activitatea este axată pe educația media. Aici, tinerii vor avea oportunitatea de a-și dezvolta noi abilități în domeniul media, prin intermediul unor cursuri, sesiuni de informare, emisiuni informative și de divertisment, podcasturi, transmite IPN.

Petru Grecu, directorul Centrului municipal de tineret, a menționat că proiectul Media Hub a fost realizat în cadrul programului Buget Civil, ediția 2022. „Este un proiect în cadrul căruia vrem să dezvoltăm competențele tinerilor în ceea ce ține de educația media. Avem un studio performant în care tinerii vor învăța tot ce înseamnă editare video, filmare, montare. Pot veni chiar și tinerii de la jurnalism să facă practică aici, avem tot echipamentul necesar”, a notat Petru Grecu.

Potrivit lui, în cadrul Media Hub-ului vor fi create două produse media – un podcast pentru tineri, săptămânal, dar și o emisiune care se va difuza de două ori pe lună. „Podcastul și emisiunea sunt realizate de tineri și pentru tineri. Vor fi montate de tineri. Deci, va fi o implicare de 100% a tinerilor”, a mai spus directorul Centrului municipal de tineret.

În context, Petru Grecu i-a lansat invitația primarului general Ion Ceban să fie primul invitat al emisiunii pentru a discuta despre experiența sa în domeniul tineret. Edilul a dat curs invitației.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.