În cel mult zece zile, rezultatele alegerilor din Chișinău vot fi definitive

Consiliul electoral de circumscripție electorală Chișinău va transmite astăzi, 7 noiembrie, instanței de judecată procesele verbale cu privire la rezultatele alegerilor din municipiu. Informația a fost confirmată pentru IPN de către secretarul Consiliului, Igor Moraru. În termen de zece zile, instanța va confirma sau infirma printr-o hotărâre legalitatea alegerilor.

Potrivit Codului Electoral, consiliile electorale de circumscripție ale unităților administrativ-teritoriale de nivelul întâi prezintă procesele verbale cu privire la rezultatele alegerilor în judecătoriile de sector sau municipale respective. Cele de nivelul doi – în judecătoriile unde sunt situate consiliile electorale de circumscripție.

Instanțele de judecată, în termen de zece zile de la data primirii rapoartelor consiliilor electorale de circumscripție, confirmă sau infirmă printr-o hotărâre legalitatea alegerilor din fiecare circumscripție electorală și o transmit, în termen de 24 de ore după adoptare, Comisiei Electorale Centrale și consiliilor electorale de circumscripție respective, care publică rezultatele definitive.

Solicitat de IPN, președintele CEC, Dorin Cimil, a declarat că majoritatea mandatelor de consilier au fost validate, la fel ca și în cazul primarilor aleși din primul tur de scrutin. Astăzi, Comisia urmează să adopte hotărâri cu privire la convocarea primei ședințe a consilierilor în cazul a 20 de consilii raionale, inclusiv Consiliul municipal Bălți. Cazuri de invalidare a rezultatelor alegerilor, deocamdată nu există.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.