În capitală va fi mărit numărul de troleibuze

Începând cu luna septembrie, pe străzile din Chișinău vor circula mai multe troleibuze. Suplinirea numărului unităților de transport public urmează în contextul în care elevii și studenții revin la studii. Subiectul a fost discutat la ședința operativă de luni, transmite IPN.

Șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Mihalache, a declarat că Regia Transport Electric Chișinău urmează să mai scoată la linie peste 50 de troleibuze. Și Parcul Urban de Autobuze va mai adăuga în jur de zece unități de transport în primă etapă, iar în continuare va identifica soluții pentru a face față fluxului de călători.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a declarat că sunt planificate achiziții de transport de capacitate mare și mică. Acesta a solicitat un raport cu privire la necesitățile legate de transportul în suburbii. La fel, sunt solicitări de prelungire a rutelor, care urmează să fie examinate.

În context, Andrei Pavaloi, șef adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, a reamintit despre faptul că elevii din clasele primare din Chișinău beneficiază de abonamente gratuite pentru a călători în transportul public. Abonamentele urmează să fie recepționate de către directorii de școli de la DGETS și distribuite diriginților, care la rândul său le vor acorda părinților.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.