În capitală, toate paturile de terapie intensivă sunt ocupate, șef al Direcției sănătate

La Chișinău, toate paturile de terapie intensivă sunt ocupate. Informația aparține Tatianei Bucearschi, șefă a Direcției generale asistență socială și sănătate, fiind comunicată în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, transmite IPN.

În spitale municipale sunt internați 706 persoane infectate cu COVID-19. 208 pacienți se află în stare gravă, dintre care șase sunt intubați, a comunicat Tatiana Bucearschi.

,,Capacitatea totală de spitalizare pentru pacienții COVID, în spitalele municipale la moment este de 927 de paturi. Săptămâna trecută am suplinit capacitatea de spitalizare cu 60 de paturi și suntem în continuă căutare, împreună cu MSMPS, a spațiului suplimentar de spitalizare”, a precizat Tatiana Bucearschi.

Aceasta a remarcat că în ultimele zile se atestă o creștere mare a numărului copiilor internați cu pneumonie. În acest sens, ea a informat că doar copiii până la vârsta de șapte ani, confirmați cu COVID 19 se internează obligatoriu în spitale, ceilalți, dacă nu prezintă semne clinice, se tratează la domiciliu sub monitorizarea strictă a medicului de familie.

Potrivit ei, în capitală sunt înregistrate peste 16 mii de cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care lucrători medicali sunt aproape 600. Totodată, în oraș se atestă 350 de cazuri de decese asociate noului tip de coronavirus. „Rămânem îngrijorați de situația sporită a infectării cu COVID-19 în municipiul Chișinău. Datele ne arată o continuă creștere a acestei infecții”, a spus șefa Direcției generale asistență socială și sănătate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.