În capitală și alte localități se instituie stare de urgență în sănătate publică

Starea de urgență în sănătate publică va fi instituită în 26 de unități administrativ-teritoriale, începând cu 1 octombrie, având în vedere stabilirea gradului de alertă „cod roșu” pentru acestea. Printre localitățile vizate se înscrie capitala Chișinău. Decizia a fost luată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP), luni, 28 septembrie, transmite IPN.

Potrivit deciziei, comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică vor institui măsurile de sănătate publică, în corespundere cu gradul de alertă din teritoriul administrativ gestionat. Ajustarea măsurilor de sănătate publică, ce vizează activitatea instituțiilor de învățământ, instituțiilor medico-sanitare, instituțiilor de prestare a serviciilor publice, instituțiilor de ordine publică, a agenților economici, birourilor electorale și a secțiilor de votare, vor fi coordonate în prealabil cu Comisia națională extraordinară de sănătate publică.

Hotărârile Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică sunt executorii pentru autoritățile administrației publice centrale și locale, pentru persoanele fizice și juridice, indiferent de domeniul de activitate și forma juridică de organizare. Nerespectarea acesteia poate servi temei pentru tragere la răspundere contravențională sau penală a persoanelor vinovate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.