În această campanie, toți concurenții electorali au luptat cu BeCS, declarații

În această campanie electorală, toți concurenții înscriși în cursă au luptat cu Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor pentru că pentru ei, această formațiune reprezintă un pericol, iar pentru cetățeni reprezintă o speranță. O spune liderul PSRM, Igor Dodon. Potrivit lui, doar Partidul Comuniștilor și Partidul Socialiștilor au rămas „formațiuni independente și sunt autentic moldovenești, nefiind dirijate din afara țării, iar marea majoritate a celorlalți concurenți electorali direct sau indirect se află sub influență externă”. Declarațiile au fost făcute într-o conferință de presă de totalizare a campaniei electorale, la care a participat și liderul PCRM, Vladimir Voronin, transmite IPN.

Igor Dodon a menționat că reprezentanții Blocului au avut în această campanie peste 20 de mii de întrevederi electorale și au discutat cu mai bine de un milion de alegători. Totodată, liderul socialist a acuzat partidele de dreapta de agresivitate și admiterea încălcărilor, inclusiv utilizarea resursei administrative.

Potrivit lui, în toți cei 30 de ani de Independență, partidele de stânga învingeau la alegeri și la 11 iulie Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor va continua această tendință și va învinge. În opinia sa, în Parlament ar putea ajunge doar două forțe politice – BeCS și „cei de dreapta”. Potrivit lui, PSRM și PCRM vor păstra și după alegeri poziția consolidată.  Ba mai mult, cele două partide sunt gata să-și asume responsabilitatea pentru formarea de urgență a unui guvern eficient.

Vladimir Voronin a declarat că programul Blocului electoral reprezintă un document gata deja pentru un guvern. „Așezați-vă, stimați miniștri, conducere a guvernului, deschideți paginile și începeți a activa. Pe așa principii a fost format acest program electoral și a fost creat acest bloc”, afirmă liderul comunist.

Potrivit lui, în centrul atenției guvernării, tot timpul, trebuie să fie omul. Or, în discuții cu oamenii, au vorbit despre problemele lor, despre sărăcia care este. Fostul președinte spune că Blocul a elaborat o strategie economică pentru atragerea investițiilor, crearea locurilor de muncă bine plătite, majorarea pensiilor etc. De asemenea, formațiunea își propune să relanseze satele moldovenești. La fel, în opinia sa, ca niciodată este necesară consolidarea națiunii, or scindarea nu duce la nimic bun.

Întrebați despre cheltuielile pentru campania desfășurată, aceștia au declarat că totalurile se fac după campanie, însă cele mai multe resurse au fost cheltuite pentru pliante și ziare. Igor Dodon a mai spus că Blocul a cheltuit mai puțini bani decât oponenții săi care „nici nu vor ajunge în Parlament”.

Pe 11 iulie au loc alegeri parlamentare anticipate. PCRM și PSRM au decis să creeze un bloc electoral pentru acest scrutin.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.