În 24 de centre municipale comunitare și de zi vor fi organizate tabere tematice

În perioada estivală 2024, vor fi organizate tabere tematice în 24 de centre din subordinea Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului, unde se vor putea odihni gratuit 3600 de beneficiari. Subiectul a fost discutat de către viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, cu pedagogii din centrele comunitare și cele de zi din subordinea Direcției, transmite IPN.

Vor fi organizate multiple activități educative, sociale, distractive, cu profil sportiv și artistic, workshop-uri, masterclassuri etc. Copiii vor fi familiarizați cu drepturile lor, își vor dezvolta mai multe abilități de comunicare, lucru în echipă, își vor spori încrederea în sine. De asemenea, vor fi organizate excursii la muzee și Galerii de Artă, oferind copiilor oportunități de cunoaștere a naturii, picturii, arhitecturii, sculpturii și istoriei orașului.

Cele 24 de centre vor avea o agendă tematică pentru fiecare două săptămâni, iar în caz de înregistrare a mai multor copii se vor forma două sau trei grupe după vârstă (7-11 ani; 12-17 ani) și disponibilitatea spațiilor.

În vara 2023, în tabere tematice din cadrul Centrelor comunitare pentru copii și tineri s-au odihnit 2260 de copii, dintre care 62 de copii din familii refugiate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.