Important, pentru agenții economici transnistreni

Agenții economici înregistrați și neînregistrați la Agenția Servicii Publice și instituțiile publice din raioanele de est ale Republicii Moldova vor avea permisiunea pentru traversarea punctelor de trecere a frontierei de stat Pervomaisk-Cuciurgan, Goianul Nou-Platonovo și Novosavițkoe–Cuciurgan pentru efectuarea procedurilor vamale a mărfurilor, fără perceperea drepturilor de import sau export, până la 31 ianuarie 2021. Aceasta cu condiția rămânerii mărfurilor pe teritoriul necontrolat de către organele constituționale ale Republicii Moldova. Guvernul a extins cu un an termenul stabilit printr-o decizie în acest sens, aprobată în 2017, transmite IPN.

Precum relevă Ministerul Finanțelor, extinderea termenului se justifică prin necesitatea identificării unor soluții viabile de înregistrare a instituțiilor publice din raioanele de est ale Republicii Moldova.

Prim acest gest se mai dorește notificarea suplimentară a agenții economici din stânga Nistrului neînregistrați la Agenția Servicii Publice privind obligativitatea înregistrării.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.