Imaginile video de la sediul PDM, investigate într-un proces penal

Procuratura Generală a inițiat un proces penal în cadrul căruia vor fi investigate circumstanțele înregistrărilor video în care Igor Dodon ar fi primit de la fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, o pungă, în care se prezumă că ar fi fost bani, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al Procuraturii, se menționează că procesul a fost inițiat în baza denunțurilor depuse la finele săptămânii trecute de către liderul Platformei DA, Andrei Năstase, și deputatul Iurie Reniță

Procesul penal a fost inițiat în baza art.274 „Începerea urmăririi penale” din Codul de Procedură Penală. Procurorii urmează să efectueze o serie de investigații pentru a se decide dacă există în acțiunile protagoniștilor acestui video o bănuială rezonabilă cu privire la elementele constitutive ale vreunei infracțiuni. Procuratura va informa despre măsurile întreprinse şi deciziile adoptate în consecință.

Săptămâna trecută, deputații din fracțiunea parlamentară a Partidului Platforma Demnitate și Adevăr au solicitat și crearea unei comisii speciale de anchetă care să elucideze „actele de corupție și îmbogățire ilicită a președintelui Igor Dodon”. Deputatul Alexandru Slusari s-a referit la imaginile video difuzate în spațiul public în care apare președintele Igor Dodon, alături Serghei Iaralov și Vlad Plahotniuc, iar ultimul i-ar transmite șefului statului o sacoșă, „predestinată plății unor salarii”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.