IGP: Coruperea în alegeri constituie o infracțiune

Coruperea în alegeri este o infracțiune – atenționează Inspectoratul General al Poliției în contextul alegerilor generale locale care urmează să aibă loc duminică, transmite IPN. „Vi s-au oferit bani sau produse în schimbul voturilor? Vi s-au făcut favoruri sau promisiuni? Acestea sunt fapte infracționale care se pedepsesc penal”, se menționează într-un spot video informativ.

Conform prevederilor din Codul Penal, coruperea alegătorilor se pedepsește cu amendă în mărime de la 37 500 de lei la 57 500 de lei sau cu închisoare de la 1 la 5 ani – în cazul persoanelor fizice. Persoana juridică se pedepsește cu amendă în mărime de la 300 de mii de lei la 400 de mii de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Inspectoratul General al Poliției îndeamnă toți cetățenii să își exprime propria voință prin vot liber și să respecte toate măsurile și restricțiile stabilite de actele normative în timpul alegerilor locale.

Pe 5 noiembrie, în Republica Moldova vor avea loc alegeri generale locale. Urmează să fie aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.