Igor Munteanu: Vom trece cu buldozerul peste bugetul anului 2020

„Inflația va crește, sper să nu crească atât de ucigător pentru veniturile mici ale populației, și cu cât mai rapid Guvernul va interveni cu un pachet de măsuri anticriză în favoarea ÎMM-urilor, cu atât sacrificiile umane nu vor fi atât de mari”. Declarația aparține deputatului Igor Munteanu și a fost făcută în platoul emisiuni „În Profunzime” de la postul de televiziune Pro Tv.

În opinia deputatului, de suferit va avea și piața valutară din Moldova, astfel urmează ca leul să se devalorizeze.

„Trebuie să ne așteptăm la schimbări importante pe piața schimburilor valutare și acest lucru se va datora remitențelor care vor intra mai puțin, intervențiilor valutare pentru că Banca Națională a Moldovei nu va putea decât să-și asume un rol activ. BNM va trebui să ofere mai multe posibilități pentru băncile comerciale, dar va trebui să intervină și pe piața valutară și se va răsfrânge asupra cursului leu-dolar”, a declarat Igor Munteanu.

Alesul poporului afirmă că autoritățile trebuie să tragă concluzii rapide, iar bugetul pentru anul 2020 va suferi rectificări semnificative.

„Noi nu am avut asemenea cazuri de epidemie în masă până în acest moment. Nu a existat niciodată în istoria modernă a Republicii Moldova situații de acest gen. Trebuie să învățăm repede din această criză majoră. Trebuie să ne maturizăm și să avem reacții cât mai apropiate de provocările pe care le avem în față. Decidenții trebuie să nu să se comporte ca niște copii alintați care cred că dacă au jucăria în față, mecanismul de luare a deciziilor le aparține pe veci. Instituțiile din sectorul public trebuie să fie extrem de exigente față de propriii angajați. Să urmeze sfaturile Comisiei Excepționale și în același timp să optimizeze la maxim resursele pe care le administrează. Va trebui să trecem cu buldozerul peste bugetul anului 2020 și să rectificăm foarte multe din cheltuielile care au fost prevăzute in condiții de necunoaștere a crizei care urmează”, a precizat deputatul.

În opinia lui Igor Munteanu, Republica Moldova se va confrunta cu o criză economică care va dura mai mult decât cele 60 de zile de stare de urgență instituite în țară.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.