Igor Dodon va aborda la Ankara subiectul profesorilor turci expulzați

„E dificil acest lucru”, a răspuns președintele Igor Dodon, atunci când a fost întrebat, la un briefing de presă, dacă va cere ca profesorii turci, expulzați în septembrie 2018, să fie aduși în Republica Moldova și judecați de către organele competente moldovenești. Întrebarea i-a fost pusă șefului statului în contextul acțiunii de protest organizate la Președinție, la sfârșitul săptămânii trecute, de către soția unuia dintre profesorii expulzați și condamnați în Turcia.

Șeful statului a spus că profesorii sunt cetățeni ai Turciei, iar cererea uneia dintre soția, care a fost adresată președintelui, trebuie discutată cu autoritățile Turciei, transmite IPN. Președintele a anunțat că are o invitație oficială din partea președintelui Turciei, Recep Erdogan, de a efectua o vizită oficială la Ankara, pe 30 decembrie, unde, dacă va merge, va aborda și subiectul profesorilor turci expulzați.

În cadrul vizitei la Ankara, urmează semnarea mai multor acorduri bilaterale. La fel, va avea loc ședința Consiliului de cooperare strategică dintre cele două țări.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE