Igor Dodon: Trebuie soluționată problema circulației, ca și transnistrenii să poată vota

Trebuie depuse eforturi pentru a soluționa problema circulației, astfel încât și alegătorii din regiunea transnistreană să poată vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Despre acest lucru a vorbit președintele Igor Dodon, în contextul intențiilor autorităților de la Tiraspol de a impune restricții de ieșire din regiune până pe 1 decembrie, transmite IPN.

„Actualul regim de traversare a Nistrului, nu voi spune a granițelor, pentru că acolo e Zona de Securitate, nu e graniță, este unul ilegal. Și am spus-o nu o dată public și nu o dată m-am adresat liderului regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, că totuși trebuie de revenit la acel regim de circulație care a fost până pe 1 martie”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”.

Șeful statului spune că a văzut unele declarații cu privire la posibilitatea prelungirii restricțiilor de ieșire din regiunea transnistreană până pe 1 decembrie. Însă speră să nu fie așa și în timpul apropiat, la începutul sau la mijlocul lunii octombrie, să se renunțe la restricții.

Întrebat dacă alegerile trebuie recunoscute, în condițiile în care cetățenii transnistreni nu vor putea vota, Igor Dodon a făcut referire și la riscurile legate de secțiile de vot de peste hotare. Potrivit lui, Comisia Electorală Centrală a solicitat deschiderea a peste două sute de secții de vot în afara țării, dar în legătură cu pandemia COVID-19, aceste state ar putea să nu permită deschiderea numărului solicitat de secții de vot. Președintele susține că „și în aceste condiții, alegerile trebuie recunoscute, pentru că în astfel de condiții au loc alegerile în toată lumea”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.